Kun opiskeluajoilta siirrytään työelämän kireään tahtiin, on hyvä oppia alusta asti työelämän pelisäännöt. Mitä paremmin sopeutuu työyhteisöön ja mitä tarkemmin alusta asti pystyy olemaan ryhmän jäsenenä, oli se rooli mikä tahansa,

Työelämä Käyttäytyminen

sitä paremmin viihtyy ja kokee työnsä mielekkääksi. Tästä syystä koulujen kasvatuksellisilla tunneilla voisi ottaa myös huomioon ja työnalle myös työelämään valmistautumisen ja työyhteisön roolit, jotta nuori voi kokea ensi työpaikkansa aikana näitä tuntemuksia ilman, että ne tuntuvat raskailta ja oudoilta.

Miten ollaan töissä?

Työyhteisöissä on erilaisia rooleja. On joukon vetäjiä, on kuppikuntia, on valittajaa ja on pyrkijää. On pomon lellikkiä ja inhokkia. Jokaisella työyhteisössä keskeytyy jokin rooli, kuten muun muassa aivan opiskeluelämässäkin. Jokaisella luokassa on oma roolinsa. Tämän roolin ei kuitenkaan tarvitse monistua työelämään, osalla voi olla jokin rooli, mikä ei itselleen sovi eikä siitä tykkää ja silloin onkin erityisen tärkeä muuttaa se, kun siirtyy työelämään. Rooli tulee omasta käyttäytymisestä. Miten sanotaan hei, kun esitellään itsensä, miten tullaan töihin ja minkälainen työmoraali sinusta paistaa. Miten käyttäydyt ryhmässä ja miten käyttäydyt asiakkaille, pomolle ja muille työkavereille. Mitä kerrot itsestäsi. Onko hymy herkässä vai teetkö totisena työtäsi. Työelämässä kuitenkin vietetään useita tunteja päivästä, jopa enemmän kuin rakkaiden seurassa, jolloin työyhteisössä alkaa muodostumaan suuri osa elämää. Ota siis asia pohdittavaksi jo ennen kuin aloitat uudessa työssäsi. Pohdi niitä asioita, että minkälainen olet ryhmässä? Minkälaisena muut sinut kokevat? Ja onko se kokemus lähellä sitä, mitä oikeasti olet? Vai saako sinusta helposti vääränlaisen kuvan? Jos tunnet, että esiintymisesi ei vastaa sisimpääsi ja haluat siihen muutosta, on hyvä kertoa asiasta lähimmille työkavereille ja esimiehelle heti alkuun ja näin voit muuttaa käsitystä ympärilläsi, vaikka esimerkiksi ujoutesi kätkee humoristisen luonteesi alleen. Suoraan puhuminen, asioiden julki tuominen ja omasta itsestään kertominen usein, kun on se paras vastalääke kaikenlaisille väärille tai epäselville ajatuksille. Tosin teot puhuvat puolestaan, joten toki sinun täytyy osata tuoda esille omaa itseäsi ujoudenkin takaa jossakin vaiheessa.

Vanhan roolin muuttaminen

Jos olet jo saanut työelämässä jonkinlaisen roolin ja sinut on hyväksytty rooliisi työyhteisössäsi, silloin sen muokkaaminen on erityisen hankalaa, mutta mahdollista. Silloin roolin muuttaminen lähtee rohkeudesta puuttua asiaan. Kun et ole tyytyväinen rooliisi työelämässä, en ottaminen puheeksi voi auttaa. Tämän jälkeen kaikki teot mitä teet roolisi muuttamisen eteen merkitsee. Ne merkitsevät todella paljon. Saatko uudessa roolissasi luottamusta? Jos et, on tekosi liian puolivillaisia uuden roolin hyväksyttämiselle. Esimerkiksi jos olet ollut ujo ja hiljainen, mutta todellisuudessa haluaisit näyttää, että sinussa on sosiaalinen ja humoristinen puoli, jota valitettavasti työkaverisi eivät ole vielä nähneet, ota se rohkeasti esille. Kerro työkavereillesi, että olet aluksi todella ujo ja hiljainen, mutta rakastat nauraa ja jutella. Mene kysymään työkaverisi perjantain iltana työpäivän päätteeksi ulos ja äläkä lannistu, jos ensimmäisen kerran kutsuasi ei oteta vastaan. Jos sinut on nähty ujona ja hiljaisena, voi työkaverisi pitää kutsua kiusallisena tai pelätä että puhuttavaa ei ole. Silloin ala vain rohkeasti keskustelemaan tauoilla, lounaalla ja työpäivän vipellyksessä itsestäsi ja kertomaan ajatuksia ääneen ja joku päivä saatat huomata, että sinuun suhtaudutaan eri lailla. Jos roolisi on ollut negatiivinen, sen muuttaminen on vielä hankalampaa ja aikaa vievää mutta varmasti joka hetki sen arvoista. Kerro avoimesti kuka olet ja miksi olet käyttäytynyt niin kuin olet ja pyydä ymmärtäväisyyttä työkavereiltasi.

Vanhan roolin muuttaminen