Work-life balance on yksi kansainvälisen ja globaalin maailman tämänhetkisistä puhutuimmista aiheista ja täysin syystä. Ihmiset ovat olleet raskaissa töissä pitkään ja yhteiskunnastamme löytyy monia uusia haasteita, jotka juontavat juurensa juuri työelämään.

Työ- ja yksityiselämän välinen tasapaino

Tärkein osa työ- ja yksityiselämän välisestä tasapainosta on se, että henkilö itse kokee saavuttavansa tavoitteensa niin töissä kuin kotona. Jokaisella ihmisellä tämä tasapaino on erilainen, sillä jokaisen elämäntilanne on eri ja tilanteet ovat harvoin verrattavissa. Työntekijän ja yrittäjän työ- ja yksityiselämän tasapainot ovat myös kovin erilaisia. Tasapaino voi merkitä yhdelle työntekijälle sitä, että saa viettää silloin tällöin yhden vapaapäivän keskellä viikkoa viikonlopun lisäksi, jotta voi hoitaa muita tärkeitä asioita elämässään. Muuten voi työskennellä yrityksessä helpostikin yli kahdeksan tuntia päivässä. Toinen työntekijä taas kaipaa sen, että pääsee käymään töissä joustavasti perhetilanteen takia. Ensisijaisesti esimiehenä tulee olettaa, että palkattu työntekijä antaa aina parhaansa ja häntä tulee kohdella, kuten kohtelisit parhainta työntekijääsi. Se saattaa olla vaikeaa ja jotkut työntekijät käyttävät sitä valitettavasti hyödykseen, mutta mikäli kohtelee lähtökohtaisesti työntekijöitään huonommin, voi työntekijän puoleinen panostus vuorostaan laskea ja tulokset voivat kärsiä paljonkin. Tästä syystä jokaista työntekijää ei voi käsitellä samalla tavalla, vaan jokaisen alaisen tasapaino tulee löytää erikseen. Monet menestyneet yritysjohtajat ovat ottaneet tehtäväkseen pitää huolen työntekijöistään ja muistuttaa muita siitä, kuinka tärkeää työntekijöiden hyvinvointi on. Yksi isoista tämän puolen puolestapuhujia on esimerkiksi Richard Branson, jonka tunnetuin brändi on Virgin. Työntekijöiden hyvinvoinnin lisäksi puhutaan paljon työ- ja yksityiselämän tasapainosta ja siitä, miten yritykset voivat mahdollistaa työntekijöilleen toimivan ja hyvinvoivan työympäristön. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana on tehty runsaasti tutkimuksia aiheesta. Kuten moni muukin asia, työ- ja yksityiselämän tasapaino kannattaa keskustella työntekijöiden kanssa suoraan ja henkilökohtaisesti. Eniten tietoa saa silloin, kun ottaa hetkeksi aikaa ja tutustuu lähemmin tiimiinsä ja kuuntelee, mitä heillä on sanottavana. Nämä työntekijät auttavat sinua yrittäjänä saavuttamaan omat tavoitteesi, joten ole heidänkin tukena ja apuna.

Yrittäjäelämän tasapaino

Yrittäjien oma työ- ja yksityiselämän tasapaino on sellainen soppa, ettei siitä ole helppoa saada selvää. Maailmasta löytyy niin paljon erilaisia elämän tasapainoja, kun löytyy yrittäjiäkin. Kuten työntekijöidenkin kanssa, jokaisen yrittäjän oman elämän tasapaino on henkilökohtainen. Jos koet, että elämässäsi työ tuo paljon negatiivista, etkä pääse nauttimaan omasta henkilökohtaisesta elämästäsi lainkaan, kannattaa hetkeksi pysähtyä ja ottaa pari askelta taaksepäin, sekä yrittää katsoa omaa elämääsi uudelleen. Nimittäin välillä sitä yllättyy, mitä kaikkea omassa elämässä tapahtuukaan. Ensisijaisesti on tärkeää, että myös henkilökohtaisessa elämässäsi on tavoitteita ja haaveita. Haluatko kehittyä harrastuksessasi? Haluatko viettää enemmän aikaa perheesi kanssa ja matkustaa vähintään kerran vuodessa heidän kanssaan ulkomaille? Mitkä ovat ne sinulle tärkeät asiat, jotka tuovat hymyn huulillesi? Tasapaino ei välttämättä ole sitä, että pidät nyt tasan kahdeksantuntisia työpäiviä ja lähdet sitten kotiin pakottamalla itsesi lopettamaan työt kesken. Lähdet silloin kotiin ärtyisenä ja stressaantuneena, jonka todennäköisesti perheesi ainakin tuntee, jos sitä ei selkeästi näy ulospäin. Voisiko olla, että tasapaino olisi sinulle sitä, että esimerkiksi ensimmäisen tai toisen viikon kuukaudesta teet niin paljon töitä, kuin vain pystyt ja loppukuukauden teet vastaavasti huomattavasti vähemmän työtunteja. Lapsille voi kertoa paljonkin asioita ja he ymmärtävät kyllä, kun rauhallisesti selittää. Jos työtunteja kertyy liikaa, mieti työntekijän palkkaamista. Yrittäjien on välillä vaikeaa luottaa ulkopuolisiin ja monet perustavat mielipiteensä aikaisempaan kokemukseen, mikä on täysin normaalia. Aina kannattaa kuitenkin yrittää. Kustannuksiltaan työntekijän hankkiminen voi olla vaikeaa, mutta osa-aikaisenkin kollegan löytäminen saattaa helpottaa.

Yrittäjäelämän tasapaino

Kaikkein tärkeintä on pitää aina itsestään huolta. Pienet ja lyhyetkin lomapäivät voivat olla suureksi avuksi stressin vähentämiseen. Stressi saattaa aiheuttaa paljon haasteita niin töissä kuin yksityiselämässä, joten sitä ei kannata vähätellä. Ei ole noloa ottaa yrittäjänä vapaapäivää, jos todellakin sitä tarvitsee.