Facebookin operatiivinen johtaja Sheryl Sandberg on monelle uraa tekevälle naiselle todellinen esikuva. Hän on julkaissut kaksi kirjaa, joissa hän käsittelee omaa uraansa ja antaa neuvoja muille kunnianhimoisille naisille. Vuonna 2012 Sanberg nousi Facebookin hallitukseen ensimmäisenä naisena. Time-lehti on valinnut Sandbergin sadan maailman vaikutusvaltaisimman ihmisen listalle vuonna 2012. Sandberg tunnetaan myös aktiivisesta mentorointityöstään sekä useista hyväntekeväisyyshankkeistaan.

Sheryl Sandberg haluaa rohkaista kunnianhimoisia naisia etenemään urallaan

Komea urapolku vei kohti Facebookia

Sandberg on Harvardin yliopiston kasvatti. Hän valmistui yliopistosta vuonna 1991 ja jatkoi opintojaan Harvard Business Schoolissa. Yliopistosta valmistuttuaan Sandberg työskenteli tutkimusassistenttina Maailmanpankissa, johdon konsulttina McKinsey & Company -yrityksessä ja Yhdysvaltain valtiovarainministeriössä. Valtiovallan vaihduttua hän muutti uusien työmahdollisuuksien perässä Kalifornian Piilaaksoon ja aloitti Googlella Global Online Sales and Operations -yksikön johtajana.

Komea urapolku vei kohti Facebookia

Vuoden 2007 lopulla Sandberg oli alkanut miettiä jo seuraavaa askelta urallaan. Sattuman kautta Sandberg tapasi Googlen pikkujouluissa Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin. Zuckerberg ei ollut tuolloin aikeissa palkata uusia johtajia, mutta vaikuttui Sandbergin asenteesta ja osaamisesta. He jatkoivat neuvotteluja ja maaliskuussa 2008 Sandberg teki päätöksen siirtymisestä Facebookin operatiiviseksi johtajaksi.

Tehtävänä Facebookin muuttaminen tuottavaksi

Facebookilla Sandbergin haasteena oli löytää keino, jolla Facebookin saisi tuottamaan rahaa. Ennen Sandbergia Facebookilla ei oltu juuri mietitty tuottomahdollisuuksia, sillä perustajat olivat enemmän innoissaan siitä, että pääsivät rakentamaan unelmiensa sivustoa ja olivat päättäneet miettiä tuottonäkökulmaa joskus myöhemmin. Tuottojen lähteeksi päätettiin ottaa mainokset, joita alkoikin ilmestyä Facebookiin jo samana vuonna. Vuoteen 2010 mennessä Facebook oli kääntynyt tappiollisesta yrityksestä voittoa tuottavaksi. Palkan lisäksi Sandbergin etuihin johtajana kuuluivat Facebookin osakkeet, joiden arvo nousikin valtavaa vauhtia. Jo vuonna 2012 Sandbergin osakkeiden arvoksi arvioitiin noin 790 miljoonaa dollaria. Myöhemmin Sandberg on myynyt osakkeitaan, mutta edelleen hän omistaa 0,5 prosenttia yrityksestä ja jäljellä olevien osakkeiden arvo on noin miljardi dollaria.

Sandberg kannustaa naisia ottamaan oman paikkansa myös yrityselämässä

Sandbergin ensimmäinen kirja Lean In – naiset ja menestymisen tahto (2013) oli maailmanlaajuinen hitti. Tässä kirjassa Sandberg kannusti naisia toimimaan aktiivisesti työmaailmassa ja vaatimaan oikeuksiaan kuten parempaa palkkaa ja haastavampia ja vastuullisempia tehtäviä. Sandberg kritisoi sitä, että naisilla on tapana istua usein huoneen reunoilla tai takarivisissä ja kannusti heitä ottamaan paikkansa valokeilassa. Kirjassaan Sandberg kertoo avoimesti askelista omalla urallaan ja hyödyntää myös tutkimustietoa. Hänen tavoitteensa on kunnioittaa sekä miehiä että naisia ja auttaa heitä ymmärtämään työpaikan valtarakenteita. Vaikka naiset ympäri maailmaa kehuivat teoksen ajankohtaisuutta ja Sandbergin neuvoja, sai hän myös palautetta siitä, ettei hän ottanut tarpeeksi huomioon naisia, joilla ei ole puolisia tukenaan.

Sandberg kannustaa naisia ottamaan oman paikkansa myös yrityselämässä

Puolison kuolema pakotti miettimään uutta perspektiiviä

Toisen kirjansa Option B:n Sandberg kirjoitti puolisonsa menehdyttyä yllättäen ja hän myönsi sen jälkeen itsekin, että ei ollut aiemmin täysin sisäistänyt sitä, minkälaisia vaikeuksia naiset kohtaavat jos heillä ei ole kumppania.  Sandberg kertoo haastattelussa puolisonsa kuoleman vieneen hänen itsevarmuutensa hetkeksi täysin. Kirjan kirjoittaminen toimi kuitenkin terapiana. Viestiltään kirja ei kuitenkaan eroa edellisestä, vaan Sandberg kannustaa edelleen kaikin voimin kunnianhimoisia naisia etenemään urallaan. Hänen mukaansa naiset jäävät liian usein odottamaan, että heillä olisi tarvittavat taidot uuteen mielenkiintoiseen tehtävään, sen sijaan, että muokkaisivat tehtävää sopivammaksi omiin vahvuuksiinsa ja opettelisivat loput työn ohessa. Hän muistuttaa, että työelämässä hiljaista suorittamista harvoin palkitaan sillä tavoin, kuin työntekijä toivoo. Sandbergin opetuksista on innostuttu myös Suomessa ja esimerkiksi useat naistenlehdet ja blogit ovat tarttuneet hänen kirjojensa teemoihin.