Televisiopersoona Oprah Winfrey kuuluu ehdottomasti maailman vaikutusvaltaisimpien naisten joukkoon ja oli myös useamman vuoden peräkkäin maailman parhaiten tienaava julkkis. Oprahin vuositienestit pyörivät edelleen lähes sadassa miljoonassa eurossa ja hän on maailman ensimmäinen tummaihoinen, naispuolinen miljardööri. Oprah on toiminut omaa nimeään kantavan keskusteluohjelman emäntänä vuodesta 1986 aina vuoteen 2011 asti. Tämän jälkeen hän on jatkanut työskentelyä kulissien puolella ja hoitanut omaa OWN-televisiokanavaansa. Lisäksi Oprah omistaa osuuksia erittäin suosituista tv-ohjelmista ja muista mediatuotteista, kuten Dr. Phil -keskusteluohjelmasta.

Oprah Winfrey on yksi Yhdysvaltojen rakastetuimmista julkkiksista

Oprah nauttii valtavaa kansansuosiota Yhdysvaltojen lisäksi mm. Australiassa. Hänen ohjelmaansa on katsottu ympäri maailmaa, Suomessa The Oprah Winfrey -showta on näyttänyt Liv-televisiokanava.

Ryysyistä rikkauksiin ja ihmisten sydämiin

Oprahin tarina melkein kuin amerikkalaisesta elokuvasta, jossa noustaan ryysyistä rikkauksiin. Hän on joutunut tekemään paljon töitä menestyksensä eteen, sillä elämä ei aina ole ollut Oprahille helppoa. Hänen lapsuudessaan Yhdysvalloissa oli vielä vahvasti olemassa musta köyhälistö, johonkin Oprahin vanhemmatkin kuuluivat. Hänen äitinsä työskenteli kotiapulaisena ja isänsä hiilikaivoksessa, molemmat vielä teini-ikäisiä lapsen syntyessä. Vanhemmat muuttivat työn perässä maan pohjoisosaan pian Oprahin syntymän jälkeen ja Oprah jäi asumaan kahdestaan isoäitinsä kanssa. Vielä nuoruusaikakin kului äärimmäisen karuissa olosuhteissa ja Oprah onkin kertonut myöhemmin kohtaamastaan väkivallasta.

Elämä sai kuitenkin uuden suunnan hänen täytettyään 18 vuotta. Tällöin Oprah valittiin voittajaksi Miss Black Tennessee -kilpailussa ja hän sai töitä television uutisankkurina. Pian uuden ankkurin sosiaaliset taidot ja älykkyys vakuuttivat televisiokanavan johtajat ja hän sai myös oman keskusteluohjelmansa nimeltä ”People Are Talking”.

Oma ohjelma nosti naisen lopullisesti viihdemaailman huipulle

Vuonna 1983 Oprah muutti asumaan Chicagoon ja aloitti työt AM Chicago -aamuohjelman juontajana. Muutamaa vuotta myöhemmin hän sai tarjouksen omasta ”The Oprah Winfrey” – televisioshowsta ja tästä alkoi menestystarina, jolle ei löydy vertaa. Ohjelma nousi nopeasti Yhdysvaltojen katsotuimmaksi keskusteluohjelmaksi ja piti kärkipaikkaa yli 20 vuoden ajan. Oprah on voittanut vuosien varrella ohjelmastaan useita Emmy-palkintoja. Oprah sai oman tähtensä Hollywoodin kuuluisalle Walk of Fame -kadulle syyskuussa 2011.

Oma ohjelma nosti naisen lopullisesti viihdemaailman huipulle

Yksi syy Oprahin ja hänen ohjelmansa suosioon on se, että hän satsaa ohjelmaansa kaiken ja laittaa itsensä täysin likoon. Hänet koetaan helposti lähestyttäväksi, ystävälliseksi ja älykkääksi. Lisäksi hänen omat vaikeat elämänkokemuksensa tekivät hänestä yleisön silmissä samastuttavan ja hän kertonut avoimesti esimerkiksi painonpudotuksestaan, lapsuudestaan ja lapsettomuudestaan.

Hyväntekeväisyystyö lähellä juontajan sydäntä

Oprah Winfrey on keskittynyt televisiouransa ohella myös hyväntekeväisyyteen. Vuonna 2007 Etelä-Afrikassa avattiin hänen perustamansa koulu, joka on tarkoitettu maan köyhille tytöille. Oprah on myös tehnyt avokätisiä lahjoituksia afroamerikkalaisen historian tutkimiselle. Vuonna 2013 hän lahjoitti 12 miljoonaa euroa Yhdysvaltain pääkaupunkiin rakennettavalle museolle, joka keskittyy nimenomaan afroamerikkalaisten historiaan.

Elämän suurin rakkaus on oma televisio-ohjelma

Oprah on seurustellut vuodesta 1986 asti liikemies Stedman Gradhamin kanssa. Pari on kihloissa, mutta ei ole koskaan mennyt naimisiin. Asiasta kysyttäessä Oprah totesi haastattelussa, ettei hänellä olisi ollut kiireisessä elämässään aikaa mennä naimisiin. Hän toteaa, ettei ole perinteinen nainen eikä hänen elämänsäkään tarvitse olla perinteistä. Oprah sanoo, ettei koe luontevaksi vaimon rooliin liitettyjä odotuksia. Samalla tavoin hän kommentoi lapsettomuuttaan ja toteaa olevansa liian kärsimätön äidiksi. Oprah kertoo kuitenkin nauttivansa tyttökoulunsa opiskelijoiden tukemisesta eräänlaisena äitihahmona.

Elämän suurin rakkaus on oma televisio-ohjelma

Moni Oprahin lähipiiriin kuuluvista ihmisistä onkin kuvaillut televisiopersoonan keskittävän kaiken intohimonsa ja rakkautensa omaan ohjelmaansa. Myös Oprah myöntää, että ohjelma on ollut hänen elämänsä todellinen rakkaus.