Inspiroiva Michelle Obama

Michelle Obama tunnetaan Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman puolisona ja ensimmäisenä afroamerikkalaisena ensimmäisenä naisena. Michelle on menestynyt elämässä hienosti jo nuoresta saakka. Hän on roolimalli hyvin monelle. Tässä on hänen tarinansa.

Menestyksen tie

Michelle Obama syntyi työläisperheeseen vuonna 1964. Hän valmistui lukiosta vuonna 1981. Tämän jälkeen hän siirtyi opiskelemaan yliopistoon, pääaineenaan sosiologia. Opiskelu ei loppunut siihen, vaan hän valmistui vielä Harvardin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Michelle toimi asianajajana Harvardista valmistumisensa jälkeen.

Malia (1998) ja Sasha (2001)

Michelle ja Barack Obamalla on kaksi tytärtä: Malia (1998) ja Sasha (2001). Vaikka Obamat ovatkin vaurastuneet ja tyttäret ovat päässeet näkemään loisteliaampaa elämää Valkoisessa Talossa, ei heitä kuitenkaan ole koskaan hemmoteltu liiaksi. Obamat ovat halunneet menestymisestä huolimatta opettaa tyttäret tekemään itse työtä menestyksensä eteen. Heille opetetaan velvollisuuksista kiinni pitämistä ja siksi he ovat esimerkiksi aina itse saaneet pedata sänkynsä, jopa Valkoisessa Talossa, jossa palvelu kuuluu taloon. Lapsille on pyritty järjestämään niin normaali elämä kuin vain tällaisessa tilanteessa on mahdollista.

Michellen muita inspiroivat saavutukset ja aatteet

Michellen kirja, Becoming, oli Yhdysvaltojen myydyin kirja vuonna 2018. Se menestyi erittäin hyvin myös muualla maailmassa. Kirjassa Michelle kertoo tarinansa lapsuudesta lähtien inhimillisellä ja inspiroivalla tavalla. Kirja on mahdollista kuunnella myös äänikirjana Michellen itsensä lukemana. Michelle inspiroi monia omilla elämän ohjeillaan. Hän esimerkiksi haluaa viestittää kaikille, että elämässä voi saavuttaa mitä vain haluaa, kunhan vain uskoo itseensä. Itsevarmuus on tärkeää ja siihen kannattaa luottaa. Tämän ajatusmaailman hän haluaa jakaa kaikkien nuorten kanssa.Michellellä on vahva halu auttaa vähäosaisia ja vähemmistöjä. Lisäsi hän on kampanjoinut Yhdysvalloissa ongelmana olevan nuorten tyttöjen liikalihavuuden vähentämisen puolesta. Hänelle terveet elämäntavat ovatkin lähellä sydäntä ja hän jopa perusti luomupuutarhan Valkoisen Talon pihalle. Puutarhaan istutettiin koululaisten avulla erilaisia kasveja. Satoa on käytetty hyödyksi Valkoisen Talon eri tilaisuuksissa. Michelle on ollut enemmänkin tekemisissä koululaisten kanssa ja hän on käynyt paljon puhumassa eri kouluissa, aiheenaan itseluottamus, tarkoituksenaan valaa nuorisoon toivoa siitä, että heillä todellakin on mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin.Michellen avoimuus inspiroi ihmisiä. Vaikka hän on menestynyt, ei hän silti pidä yllä täydellistä kuvaa itsestään tai perheestään. Hän onkin puhunut rehellisesti avioliitostaan ja siitä, ettei se ole kenellekään ruusuista ja helppoa alusta loppuun. Hän on julkisesti kertonut parin käyneen pariterapiassa. Avioliitto vaatii työtä, oli sitten kyseessä tuiki tavalliset kansalaiset tai hyvin menestyneet, korkeissa arvoissa työskentelevät ihmiset.

Valitse itse, mitä teet

Michelle Obama-mekko

Julkisuudessa olevat henkilöt joutuvat usein paineeseen, jossa heiltä vaaditaan tietynlaista käyttäytymistä tai jopa pukeutumista. Maailmassa vallitsevat tietyt trendit, jonka mukaan monet elävät. Michelle haluaa esimerkillään osoittaa, että jokaisella meistä on oikeus itse valita, kuinka toimii. Muiden mielipiteitä ei pitäisi liiaksi kuunnella.Muiden mielipiteet on kuultu myös Michellen pukeutumisen suhteen, sillä hän on toistuvasti pukenut ylleen saman asun useampaan kertaan. Tyylikriitikot ovat ihmetelleet tätä, mutta Michelle on vastannut ihmettelyyn nasevasti. Miehet saavat pukea saman puvun päälleen kerta toisensa jälkeen ilman, että kukaan sanoo mitään. Naisen taas odotetaan pitävän yhtä asukokonaisuutta vain kerran. Michelle on rikkonut tätä tyylisääntöä useaan kertaan ja rohkaiseekin kaikkia pukeutumaan juuri niinkuin haluaa. Michelle on siis monelle inspiraation lähde ja on hienoa seurata tämän uskomattoman naisen elämää ja uraa. Hän haluaa kannustaa ihmisiä olemaan aina oma itsensä ja ennenkaikkea uskomaan itseensä.